Stel cookie voorkeur in

Combigroep 2 en 3

Welkom op de pagina van groep 2/3

De leerkrachten in groep 2/3 zijn:

Juffrouw Milon (ma,di,wo,vrij) en juffrouw Pamela (do)

 


We starten de dag met het bespreken van de dagplanning, wat gaat groep 2 doen en wat gaat groep 3 doen.

 

Groep 2: groep 2 begint vaak met een inloopwerkje, ze werken dan aan ontwikkelingsmaterialen of met constructiematerialen. Vervolgens gaan ze in de kring aan taal of rekenen werken. Om de week leren ze een nieuwe letter (zie letterschema) en mogen de kinderen 1 voorwerp van thuis meenemen voor op de lettertafel.
Na de kring gaat groep 2 samen met een andere groep 1-2 mee buiten spelen, de juf blijft dan in de klas bij groep 3. Na het buitenspelen eten we gezellig met zijn allen en gaat groep 3 naar buiten en blijft de juf bij groep 2. We starten dan de werkles op en gaan dan werken in de hoeken. Soms werken we met de juf, soms komt juf Hetty groep 2 begeleiden en soms werken we zelfstandig. In de middag werken we samen met groep 3.

Groep 3: Als eerste gaan we altijd werken met veilig leren lezen (VLL) we leren dan een nieuw woord, leren woorden hakken en plakken en schrijven zelfs al een dictee. De nieuwe letters leren we ook schrijven (pennenstreken). Verder rekenen we iedere dag. We leren wat meer/minder is en leren de getallenrij. 

Groep 2/3: In de middag beginnen we altijd met een kringactiviteit (vreedzame school, DaVinci, taal). Vervolgens gaan we met de hele klas buitenspelen. Na het buitenspelen hebben we hoekenwerk. Dat is een circuitvorm, we werken dan samen en iedere 20 minuten wisselen we van hoek.
Iedere dinsdag gaan we naar de gym en iedere vrijdag zingen we liedjes samen met groep 3. 1 keer in de week hebben we handvaardigheid/techniek en Vreedzame school, we leren dan hoe we fijn met elkaar om kunnen gaan.

We hebben het dus erg druk en werken heel hard! 


Op deze pagina zullen we laten weten wat we zoal doen. Wilt u meer informatie lees dan de informatiebrief.

informatiebrief groep 2

informatiebrief groep 3

 

 

Spelenderwijs letters ontdekken groep 2
 

Letterschema


Op school bieden wij groep 2 bovenstaande letters aan. Om de week leren de kinderen een nieuwe letter en herhalen we de letters. Als uw kind woordjes wilt lezen of schrijven adviseren wij u om deze letters te gebruiken. We leren de letters fonetisch aan. Hier bedoelen we mee dat we de letters aanleren zoals je de woorden ook hoort. Dus ‘mmm’ in plaats van ‘em’. Het is fijn als u de letters thuis ook zo verklankt. Zo kunnen de kinderen woordjes hakken, plakken en lezen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Belangrijke data