Stel cookie voorkeur in

Vlinderklas

Welkom op de pagina van de vlinderklas

 

Welkom, wij zijn de vlinderklas. Onze leerkrachten zijn Ellyan en Sonja.
 
Op deze pagina kun je zien wat we zoal doen in de klas. In groep 1-2 werken we met thema’s (methode schatkist). Gedurende een aantal weken zijn we bezig met een thema.

We praten over het thema, we doen wat rekenactiviteiten, we leren woorden over dat thema en nog veel meer.

 Kijk dit is pompom, hij zit ook bij ons in de klas.
Pompom praat ook altijd mee over het thema waar we mee bezig zijn.

 

In de klas zie je ook een weekwijzer, daarop staan de dagen van de week.

Zo weten wij precies welke dag het is.    


 
  
In de klas doen we van alles. We hebben een inloop, dan geven we mama en papa een kus en gaan we aan het werk. We gaan in de kring, daar doen we allerlei activiteiten. We eten ons fruit en drinken ons drinken op. We gymmen, of spelen buiten. Op woensdag en vrijdag kijken we schooltv. Regelmatig hebben we een leuk uitstapje of een voorstelling of iets anders bijzonders dat kun je bij de foto's allemaal zien.

 

Wilt u meer informatie, lees dan de informatiebrief.

informatiebrief
 
  

Spelenderwijs letters ontdekken in groep 2

Iedere twee weken leren we een letter aan en we zorgen dat die letter op allerlei manieren aan bod komt in de klas. Ze mogen dan ook een voorwerp met de desbetreffende letter mee naar school nemen voor op de lettertafel.
 

Letterschema


Op school bieden wij bovenstaande letters aan. Om de twee weken leren de kinderen een nieuwe letter en herhalen we de letters. Als uw kind woordjes wilt lezen of schrijven adviseren wij u om deze letters te gebruiken. We leren de letters fonetisch aan. Hier bedoelen we mee dat we de letters aanleren zoals je de woorden ook hoort. Dus ‘mmm’ in plaats van ‘em’. Het is fijn als u de letters thuis ook zo verklankt. Zo kunnen de kinderen woordjes hakken, plakken en lezen.
 
Nu alvast de groetjes van de vlinderklas!

 

 

Belangrijke data